Гребците от АЕЦ “Козлодуй“ останаха четвърти във Варна

Гребците от АЕЦ “Козлодуй“ останаха четвърти във Варна Завърши спартакиадата по морски спортове във Варна, която тази година беше тържествена по повод 140-годишнината на Военноморските сили. В дните между 5 и 8 август четири отбора водиха оспорвани срещи в дисциплините гребане, ветроходство – клас „Рейково – разредно“ и клас „Рейково – разделно“, хвърляне на хвъргало и теглене на въже.
Представителният отбор на АЕЦ „Козлодуй“ премери сили и умения срещу представителите на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“, като отборите домакини са били разделени на курсанти и на сборни формирования от курсанти и студенти. В първата състезателна дисциплина – Гребане са се провели четири гонки в рамките на първия и втория ден от състезанието.
В категория гребане отборът на АЕЦ „Козлодуй“ е заел трето място след оспорвани гонки с курсантите от ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ и отборът на 18-ти дивизион.
В дисциплината Ветроходство, клас „Рейково – Разделно“, тимът от Козлодуй са класира на трета позиция, отново след три гонки. В дисциплината Хвърляне на хвъргало първи станаха гребците от Козлодуй следван от курсантите на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ и сборният им отбор.
В последната категория – Теглене на въже, местният отбор зае четвърта позиция.
В комплексното класиране първо място спечели отборът на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“, следван от отбора на 18-ти дивизион и сборния отбор на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“, а четвърто място бе отредено на отбора на АЕЦ „Козлодуй“.
10.08.2019, 11:39 часа
1032 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha