Призоваха ловците да спазват мерките срещу разпространението на чумата по свинете

Призоваха ловците да спазват мерките срещу разпространението на чумата по свинете При откриването на ловния сезон на дребен пернат дивеч заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев призова ловците да прилагат мерките за неразпространение на Африканската чума по свинете /АЧС/, съобщиха от пресцентъра на Министерство на земеделието, храните и горите /МЗХГ/. Заместник-министър Добрев участва в инструктаж на ловците в землището на село Баново, община Суворово, област Варна. 
Пред ловците Атанас Добрев е подчертал, че ще трябва да се спазват и задължителни санитарно-хигиенни правила при напускане на ловните територии и преди навлизане в населени територии. Друга мярка, за която той е настоял, е при намиране на трупове на диви прасета или други животни, или такива с нетипично поведение, ловците да сигнализират незабавно като се обадят на телефон 112 или да информират най-близкото горско или ловно стопанство или дирекция по горите, за да се предприемат съответните действия, се посочва още в прессъобщението.
От МЗХГ уточняват, че у нас има 2795 ловни дружинки, 104 от тях няма да могат да ловуват към момента, предвид установените случаи на диви свине с АЧС.
10.08.2019, 15:44 часа
574 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha