Свърши се! БНТ прекратява излъчването на "Стани богат"

Свърши се! БНТ прекратява излъчването на "Стани богат"
БНТ прекратява излъчването на предаването "Стани богат". Това се очакваше, след като Емил Кошлуков бе избран за генерален директор на телевизията майка. Той бе посочил в концепцията си за развитие, че възнамерява да спре предаването, тъй като било прекалено скъпо. През новия програмен сезон ще бъдат излъчени само вече заснетите епизоди.
Хитовата игра, популярна в цял свят, се задържа в ефира на БНТ малко повече от година. Преди това “Стани богат” се излъчваше от 12 май 2001 г. с прекъсвания до 30 май 2014 г., все по Нова тв. Тогава лице на предаването бе Ники Кънчев, впоследствие достойно заместен от Михаил Билалов. Той бе избран, защото според продуцентите може да отговори на голяма част от въпросите. 
"Стани богат" бе единствената игра за знания в националния ни ефир. Шоуто се радва на голяма популярност най-вече защото изпитва интелектуалните качества на участниците си, не задава тъпи въпроси и няма имиджа на елементарна лотария. Същевременно запознава аудиторията с интересни факти от човешкото знание. Освен това то не е свързано с участието на известни хора от родния шоубизнес, както при повечето останали състезания в ефира. 
Фразата “Въпрос за 1 милион” отдавна е влязла и в градския речник, когато е нужно да се онагледи нещо сложно и разбираемо само за шепа познавачи. Играта дори вдъхнови отличеният с Оскар филм "Беднякът милионер". 
След възродяването на играта, рейтингите на БНТ достигнаха рекордно високо ниво, невиждано от "Под прикритие" насам. Предаването се излъчваше във време, в което bTV и Нова излъчват централната си емисия новини и отмъкна голяма част от зрителите им. 
"Рейтингът на шоуто наистина е много висок, но пазарния дял не е приоритет на БНТ. Задачата на БНТ е да създава медиен продукт, който да гради обществен интегритет, плурализъм, култура, да дефинира гражданско самосъзнание. Няма как близо 8% от целия ни бюджет да отива за едно забавно предаване", коментират от СЕМ.
 
12.08.2019, 15:17 часа
984 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha