Ето кой е поръчителят на мутренската атака срещу "Бесо"

Ето кой е поръчителят на мутренската атака срещу "Бесо" Строителният предприемач и съдружник на шефа на култовото столично заведение „Бесо” Емануил Лазаров – Красен Кръстев е сред арестуваните за вчерашния погром там, съобщи Lupa.bg, като се позова на полицейски източници. Именно той бил поръчител на наказателната криминална акция в популярния бар, която обърна с главата надолу заведението и смути клиентите.
Самият Кръстев вчера следобед не е бил в "Бесо" по време на екшъна, а е пратил ударна бригада на Антон Петров-Хамстера, сочен за дясна ръка на Алексей Петров. Двама от групата също са в ареста заради мутренската атака.
Красен Кръстев е съдружник на собственика на „Бесо” Емануил Лазаров, по прякор Емо Негъра, в строителната и инвестиционна компания Crystal Group of Companies. Двамата заедно са основали фирмата и са управляващи партньори. В портфолиото на компанията пише, че се занимава с проектни инвестиции, строителство и развитиe и мениджмънт и маркетинг.
Crystal Group of Companies предлага инвестиции, строителство, продажби, наем и управление на жилищни сгради, офис сгради и офисни площи, туристически обекти и хотелски бази, търговски площи, заведения за хранене, хазартни и развлекателни заведения, авиоуслуги.
Двамата партньори са работили по големи обекти в София и по морето. Строителната им фирма гради и големи офис и жилищни сгради в столицата в района на „Манастирски ливади”.
Между Лазаров и Кръстев обаче възникнали спорове за пари. Според запознати бизнесмените се скарали за проект за колосалната сума от над 4 милиона лева и тъй като не успели да се споразумеят как да разделят печалбата Кръстев пратил наказателна бригада да даде урок на съдружника му.
По неофициална информация преди време Красен Кръстев се е занимавал с бойни спортове и е работил като шеф на охранителите в известна родна групировка.
По-рано днес шефът на столичната полиция Георги Хаджиев потвърди, че неуредени бизнес отношения са основната версия за вандалската проява. „Между двамата има финансови отношения във връзка с работата им в две общи фирми – не са реализирани доста проекти”, коментира той без да изпада в детайли.
„Нито полицията, нито прокуратурата могат да се месят в такива финансови, търговски бизнес дела, но категорично този вандалски акт трябва да бъде осъден и трябва да ви кажем, че ние от вечерта работим изключително активно. В момента колегите провеждат оперативно-издирвателни мероприятия заедно с колегите от главната дирекция – така или иначе аз съм убеден, че в днешния ден извършителите на това нападение ще бъдат установени и задържани”, каза директорът на СДВР.
13.08.2019, 15:35 часа
2970 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha