Взеха книжката на мъж, юркал „Голф“-а си в Козлодуй на кока и амфети

Взеха книжката на мъж, юркал „Голф“-а си в Козлодуй на кока и амфети 34-годишен мъж от Козлодуй остана без книжка за 8 месеца, след като бе спипан да шофира дрогиран, научи агенция BulNews.
Случката е от 2 февруари, когато към 20.20 часа Н.Н. бил спрян от полицейски патрул, докато давал газ на „Фолксваген Голф“. Униформен размахал палката на кръстовище до атомната централа в града и 34-годишният Н.Н. ударил спирачките.
Първоначално водачът бил изпробван за употребата на алкохол, като дрегерът отчел отрицателна проба. След това мъжът е тестван и за наркотични вещества, като този път пробата била положителна за канабис.
На дрогирания шофьор е издаден талон за медицинско изследване, с който той дал кръв и урина за лабораторен анализ във ВМА в София. Нарушителят на закона е бил задържан в ареста за срок от 24 часа. След като излезли резултатите от изследванията станало ясно, че мъжът е карал под въздействието на амфетамин и кокаин.
За действията си 34-годишният Н.Н. е изправен на подсъдимата скамейка в Козлодуй, където сключил споразумение за условна присъда от 8 месеца затвор и още толкова да му бъде забранено да шофира.
По принцип за подобно провинение законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от една до три години и глоба от 500 до 1 500 лева, както и отнемане на шофьорска книжка за определен срок, но на козлодуйчанинът му се разминало доста по-леко.
Н.Н. ще трябва да плати и разноските по делото в размер на 432.60 лева. Определението е окончателно, не подлежи на обжалване или протестиране и има последиците на влязла в сила присъда.
 
 
14.08.2019, 08:28 часа
1764 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha