Полицията във Видин на война с бракониерите! Конфискуваха дърва и автомобил, двама са в ареста

Полицията във Видин на война с бракониерите! Конфискуваха дърва и автомобил, двама са в ареста Вчера във Видинско е проведена специализирана операция по линия на престъпленията, свързани с незаконната сеч и превоза на дървесина. 
В землището на село Цар Петрово полицейски и горски служители констатирали три нарушения по Закона за горите. На двама мъже от Кула и мъж от Грамада били съставени актове по ЗГ. 
Два кубика дърва без документи, доказващи законния им произход, открили полицаи при проверка в частен имот на ул.“Волга“ във видинския квартал Нов път. По случая е заведена преписка.
Около 16.15 часа в землището на село Раяновци служители на полицията в Белоградчик спрели за проверка товарен автомобил „ГАЗ“ с монтанска регистрация. В превозното средство били натоварени 7 кубика дърва без контролна горска марка. Водачът слязъл и побягнал към гората. Впоследствие самоличността му била установена – 27-годишен жител на монтанското село Смоляновци. В газката пътували и двама мъже от село Дългоделци, обл.Монтана – на 32 г. и 26 г. При обход в района полицейски и горски служители установили, че дървесината от камиона е отсечена и извозена без надлежното позволително от имот, попадащ в горския фонд. Двамата признали авторство на деянието и заявили, че по-рано през деня от същия имот отсекли още 7 кубика дърва. Дървесината била установена в Раяновци. Товарният автомобил и общо 14 кубика дърва са иззети по надлежния ред, а двамата мъже задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, в полицията в Белоградчик е образувано досъдебно производство.
15.08.2019, 11:11 часа
1370 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha