Търговците на бунт срещу "all inclusive" в Турция

Търговците на бунт срещу "all inclusive" в Турция В Турция продавачите предлагат ограничаване на системата "all inclusive". Търговците и занаятчиите на курортите Сиде и Алания се обърнаха към all inclusive властите на страната с молба за промяна на стандартите на системата all inclusive в хотелите, съобщи РИА Новости.
Търговско-промишлената палата на Манавгат, разположена в близост до курорта Сиде, изпрати писмо до Министерството на туризма и културата на Турция с искане за преразглеждане на всички приобщаващи стандарти и идентифициране на области, в които работата на хотели в този формат няма да навреди на други бизнеси.
В писмото се припомня, че Турция си е поставила за цел да привлича качествени туристи, които могат да харчат поне 1000 долара при почивка.
Според представители на турската търговия all inclusive "убива" бизнеса им. Според тях стандартите на този формат трябва да бъдат преразгледани, така че продавачите и хотелите да имат "лоялна конкуренция" за разходите на гостите. Днес, както уточняват представители на камарата, туристите отсядат в хотел all inclusive, не пътуват из страната, не харчат пари в заведения или за пазаруване извън хотела.
Това посочват и занаятчиите от Алания. Нури Демир, президент на местната Камара на търговците и занаятчиите, заяви, че докато "хотелите са пълни, магазините са празни". В същото време много търговци вземат заеми, за да отворят магазин за сезона. Но няма как да се върнат тези заети средства: предприемачите нямат доходи. Според експерти в сравнение с 2018 г. разходите на търговския сектор са се увеличили с 20%.
Търговците в Алания повдигат въпроса още по-драматично: не просто да се "определят райони", но да се забрани на хотелите в центъра на града да работят във формат "all inclusive".
15.08.2019, 12:25 часа
683 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha