Изнасилиха и убиха 7-годишно момиченце, издирват извършителя

Изнасилиха и убиха 7-годишно момиченце, издирват извършителя 7-годишното момиченце е било изнасилено и пребито до смърт в сливенското село Сотиря. То е намерено в края на селото, на метри от дома си. Първоначално е било в изключително тежко състояние, с множество тежки наранявания по черепа и гръдния кош. Открито е около 15 часа вчера. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му.
Към момента има улики, че убиецът е 21-годишен жител на Сотиря на име Мартин, предаде Нова телевизия, позовавайки се на източници в МВР. Неговото семейство и това на жертвата живеят в съседни къщи.
Местни жители разказаха, че в четвъртък следобед заподозреният видял жертвата си в магазин в селото. Момиченцето отишло там, за да си купи сладолед, а мъжът пиел алкохол пред търговския обект. Хората от селото твърдят още, че издирваният е лежал в затвора за кражби.
Издирваният Мартин Стоянов Трифонов и друг път е посягал на деца, разказват още съселяните му. Заплашвал малчугани с палки и ножове. Според местните жители заподозреният за убийството на детето вече е изтрил профила си във Facebook.
Жертвата живеела с баба си и дядо си, тъй като майка ѝ работела на морето, разказват още жители на Сотиря.
Силите на реда издирват предполагаемия извършител по земя и по въздух. Над района кръжи хеликоптер. Пристигнали са и криминалисти от София. Мобилизирани са военни и пожарникари. Пуснати са и следови кучета.
Малко след 15 часа входовете на селото били блокирани от униформени. Създаден бил и импровизиран контролно-пропускателен пункт на обръщалото на автобус номер 12. Живеещи в района казват, че всяка кола е била спирана за проверка. Предполага се, че заподозреният се укрива в гората, за която местните казват, че е изключително гъста и трудно проходима.
Издирването е продължило през цялата нощ.
По-рано през деня от Областната дирекция на полицията са разпространили съобщение за издирван 21-годишен мъж. Не е ясно дали той има връзка със случая.
Село Сотиря се намира на 4-5 км от Сливен и граничи с вилната зона.
16.08.2019, 08:06 часа
1716 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha