Баба даде спестяванията си на полицията да борят ало-измамници

Баба даде спестяванията си на полицията да борят ало-измамници
Баба от Монтана е поредната жертва на ало=мафията, съобщиха от полицията. Старицата е преметната по познатата схема и е дала спестяванията си, мислейки, че помага на полицията. 
Случката е станала на 14 август в ранния следобед. Непознат позвънил на домашния телефон, а впоследствие и на дадения от нея мобилен, ба на 76-годишна жителка на областния град. Непознатият се представил за служител на МВР и поискал съдействие за залавяне на телефонни измамници. 
Последвало друго обаждане от мъж, представил се за доктор, който съобщил, че дъщеря й е претърпяла инцидент, като за лечение е необходима сумата от 50 000 лева. Възрастната жена прекъснала връзката, като казала, че не разполага с пари. 
Малко по-късно отново й се обадил мнимият полицейски служител. Жената обещала да съдейства за залавянето на измамника, представил се за доктор, и му казала, че разполага с 2 000 лева. Започнала да изпълнява инструкциите му - сложила сумата в плик и в хладилника си и след това отново по негово нареждане занесла парите на ул. "Хан Аспарух" в Монтана, в близост до банка, и ги оставила до кутия за газ. 
По-късно пенсионерката се свързала с дъщеря си и разбрала, че е станала обект на измама. На следващия ден тя подала сигнал в полицията. От потърпевшата са снети обяснения  и по случая е образувано досъдебно производство. 
16.08.2019, 10:01 часа
869 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha