Ще наказват лични лекари за некоректно попълнени имунизации на децата

Ще наказват лични лекари за некоректно попълнени имунизации на децата Личните лекари, които са попълнили некоректно медицинската документация за направените имунизации на децата, ще носят административна и наказателна отговорност. Това става ясно от разпореждане на столичната Районна здравна инспекция (РЗИ), издадено по повод влизането в сила на Наредба № 6 за реда и условията за провеждане на диагностика, профилактика и контрол на отделни заразни болести на дихателната система, посочва offnews.bg
От РЗИ София напомнят, че с наближаването на новата учебна година на децата и учениците трябва да бъдат предоставени здравните картони с попълнен имунизационен статус.
Това изисква изписване на всеки прием на ваксина с доза, сериен номер и дата на поставяне.
„Изписването „отговаря за възрастта" не се приема за достоверно, защото затруднява бързото събиране на адекватна информация при възникване на епидемична ситуация и вземането на адекватни противоепидемични мерки", се казва още в писмото.
От РЗИ настояват за стриктно спазване на разпоредбите в Наредбата по отношение на диагностика, регистрация и мерки спрямо контактните лица заради моментната епидемична ситуация от морбили в столицата.
16.08.2019, 13:55 часа
489 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha