След половин век: Река Вировска вече не застрашава Габровница

След половин век: Река Вировска вече не застрашава Габровница След почти половин век 3.5 км от коритото на реката в сeло Габровница са почистени и коригирани. За месец със 171 000 лeвa, осигурени от държавния фонд „Бедствия” по искане на община Монтана, река Вировска вече е друга и не застрашава никого. 
Сега водата в нея е съвсем малко, но наесен и рано напролет затлачената от растителност и отпадъци селска речица става страшна.
„Наводнява и улици и близките къщи и създава много проблеми”, обяснява кметът на Габровница. 
„Наистина промяната е значителна, очакваме да има и положителен ефект и да не се налага нова корекция поне още 15-ина годинi”, каза и кметът на Монтана Златко Живков. 
Той допълни, че от началото на месец август 12 жители на Габровница на възраст под 29 години са започнали работа по програма, финансирана от Социалното министерство. Те ще са ангажирани с почистване на улиците, тротоарите и обществените пространства в селото до края на годината. За това ще получават минимална работна заплата. След това ще имат възможност да се регистрират отново в Бюрото по труда за ново наемане на работа.
16.08.2019, 15:55 часа
1180 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha