Съдят лесовъд от Монтана за документни престъпления

Съдят лесовъд от Монтана за документни престъпления Районна прокуратура – Монтана е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Р. за извършени от него документни престъпления и съхраняване на незаконно добит дървен материал.
Oбвиняемият е регистриран лесовъд за упражняване на частна лесовъдска практика с издадено удостоверение на Изпълнителна агенция по горите. В качеството си на длъжностно лице той съставил официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства. Впоследствие те били използвани пред Регионална дирекция по горите - Берковица и Изпълнителна агенция по горите – София.
В периода от 18.03.2017 г. до 17.05.2017 г. М.Р. съставил превозни билети за определени количества дърва за огрев, в които посочил, че дървесината е добита въз основа на позволително за сеч, което не отговаряло на истината. В четиридесет и два броя превозни билети той удостоверил, че от имот в района на сeло Смоляновци, област Монтана, са добити 121 пл.куб. м. дърва за огрев в противоречие с действителното положение. Реалното количество било 85 пл. куб.м.
М.Р. е бил привлечен в качеството на обвиняем и за това, че на 17.05.2017 г. в село Студено буче, област Монтана, съхранявал незаконно добит от другиго дървен материал - 40 пр.куб.м., без превозен билет, на обща стойност 2400 лева.
Предстои наказателното производство срещу Р. да продължи в съда.
16.08.2019, 16:25 часа
3963 1
Коментари

!!!

17.08.2019, 15:20 часа
Защо само инициалите Мирослав ги продава по 80 лв кубик, али ние не можем да се сетим кои е.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha