Рибар хвана пираня в наш язовир

Рибар хвана пираня в наш язовир Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир ``Пчелина``. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов. 
"При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми се стори прекалено особена. Когато видях зъбите ѝ си казах, че това е нещо необичайно``, разказа Горки Гоцев пред Нова телевизия. Веднага се обадил на други рибари. Всички погледнали с недоверие пиранята.
"Казаха, че има риба със зъби. Това беше цялата работа. Съвсем нормално, някой я хвърлил, той я хванал и готово``, коментират рибарите.
Горки прибра хищната риба във фризера, за да я препарира и да му остане за спомен.
Единственото обяснение за наличието на хищната пираня, чието обитание са водоемите на Южна Америка, е, че е била изхвърлена в язовира.
"Хипотезата, която можем да приемем, е, че на някого му е омръзнало да я държи в аквариум и е решил да я изхвърли. Предполагам, че е единичен вид, без репродуктивни способности и не представлява някаква заплаха за екосистемата”, коментира д-р Николай Инков от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.
Местността Пчелина е любимо място за отдих на много разградчани. Въпреки че слухът за уловената пираня се е разпространил много бързо, хората не се страхуват и продължават да плуват във водите на язовира.
17.08.2019, 15:39 часа
1547 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha