Хората в Русенско се оплакват от силна миризма от терените със загробени прасета

Хората в Русенско се оплакват от силна миризма от терените със загробени прасета Граждани са подали сигнали за неприятни миризми, които идват от терените със загробени прасета в Русенска област.
Оплакванията на хората са от селата Бабово, Пет кладенци, Николово и Попина. Те са притеснени, че от площадките могат да се носят не само миризми, но и зарази.
От Агенцията по безопасност на храните в Русе са уверили пред БНТ, че нямало такава опасност. При загробването на животните били взети всички мерки за биосигурност и местата се охранявали денонощно.
Близо до русенското село Бабово, в отводнен язовир, са загробени всичките 40 000 прасета от свинекомплекса в Бръшлен, който беше засегнат от африканската чума. От седмица обаче зачестиха сигналите на хора, които минават оттам, че от мястото се носят миризми - най-често сутрин и вечер.
Д-р Николай Ненов, който е началник отдел в Областната дирекция по безопасност на храните в Русе, е уверил, че постоянно се работело, имало техника и при малък излив, който настъпва, веднага се запръстявало. 
18.08.2019, 15:49 часа
588 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha