Драматична победа на "Бдин" над гостите от "Локомотив" /Мездра/ с 2:1

Драматична победа на "Бдин" над гостите от "Локомотив" /Мездра/ с 2:1 "Бдин" победи в драматичен мач "Локомотив"/Мездра/ с 2:1 с гол последните минути, когато гостите останаха  с 10 играчи. Железничарите обаче трябва да съжаляват за изпуснатите точки, защото изтърваха куп положения. За видинчани точни бяха новите играчи Анатоли Тодоров в 44 и Петър Димитров в 88- та минути. За гостите гола отбеляза Светослав Ангелов в 77 минута.
Мачът започна с новината, че опитният Любомир Симов ще помага на треньора на видинчани Мартин Методиев. Специалистът е за  втори път при видинчани след периода 2015/2016 година.
Шестима нови играчи дебютираха на стадион "Бенковски" за "Бдин". На вратата бе Красимир Иванов, а пред него Планимир Александров, Атанас Кръстев, Петър Димитров, Стоян Георгиев и Анатоли Тодоров. Съставът на домакините бе допълнен от капитана Денис Николов, Стойчо Стойков, Ангел Петров, Милчо Милчев и Петьо Кръстев.
През първата част по- опитния тим на гостите владееше играта, но видинчани се справиха със заплахите. На два пъти и вратарят Красимир Иванов се намеси решително. Последваха няколко добри положения за гостите, но те не успяха да вкарат. Пропуски направиха Валдемар Стоянов, Красимир Георгиев и Антонио Йорданов. Видинчани атакуваха чрез Анатоли Тодоров, Петьо Кръстев и Петър Димитров, но не стигаха до чисти ситуации. Така се стигна до 44 минута, когато при една контра Петьо Кръстев намери не покритият Анатоли Тодоров, който от ъгъла на малкият пеналт с прецизен удар вкара за 1:0.
Втората част започна с натиск на гостите, които удариха и геда. Вратарят на Бдинци Иванов отново се намеси решително при един пряк свободен удар, като изби в ъглов удар. В 77 минута обаче след ъглов удар Светослав Ангелов отбеляза с глава за 1:1. "Локомотив" усети, че домакините са разколебани и продължи да атакува, но защитата на видинчани се справяше. В 85 минута мача придоби друга насока, след като вратаря на гостите Георги Ненков фаулира извън наказателното поле откъсващият се Анатоли Тодоров и главният съдия Петър Иванов му показа директен червен картон.
Останали с 10 футболисти мездренчани продължаваха да атакуват, но капитулираха в 88 минута, когато Петър Димитров бе изведен с прецизен пас от Стоян Георгиев зад защитата, финтира резервния вратар Петър Ценов и на празна врата вкара за крайното 2:1.
"Момчетата се справиха добре. От скоро тренират заедно. Преломен момент бе първият гол, който падна в края на първото полувреме. От Любомир Симов мога да науча много", коментира след мача помощник треньорът на видинчани Мартин Методиев.
Двама нови играчи ще има в редиците на Бдинци в следващият мач. Това са защитникът Теодор Тошев и халфът от Португалия Адерито Семедо Да Вейга- Аполо. В следващият кръг на 25 август "Бдин" гостува на "Локомотив"/Дряново/, а "Локомотив" приема "Трявна". 
19.08.2019, 09:37 часа
843 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha