Сирийски самолети атакуваха турската армия

Сирийски самолети атакуваха турската армия

Сирийските Военновъздушни сили атакуваха турския конвой, навлязъл на сирийска територия по-рано днес, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на Министерството на отбраната.
Турски военен конвой се отправи към град Хан-Шейхун. Военното министерство на Турция обяви, че конвоят е бил подложен на атака по въздуха, при която са загинали трима цивилни, а 12 други са пострадали.
Анкара остро разкритикува атаката. По-рано се появи информация, че турски бронетранспортьори са навлезли на сирийска територия.
Турската армия навлезе в провинция Идлиб, за да бъде установена зона за сигурност, която да гарантира безопасното завръщане на избягалите от войната сирийци. Режимът на Башар Асад обаче, подкрепян от Русия, е твърдо против военната намеса на Турция.
Турската армия остро осъди атаката по въздух, посочвайки, че тя противоречи на съществуващите споразумения с Русия. Турция започна да прехвърля военна техника в региона, за да гарантира сигурността на наблюдателни пунктове номер 9 и номер 10.
От военното ведомство посочват, че по този начин турските аскери искат да създадат безопасен коридор и да гарантират сигурността на цивилните.

19.08.2019, 16:19 часа
725 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha