Пазете се! Няколко опасни зарази върлуват във Враца

Пазете се! Няколко опасни зарази върлуват във Враца Голям брой на заразени с туберкулоза отчитат здравните власти във Врачанско, научи информационна агенция BulNews. През изминалата седмица е регистриран драстичен скок на заболелите от опасното инфекциозно заболяване на белите дробове. Поразените са цели шестима на брой.
Туберкулозата е заболяване, което засяга предимно белите дробове. Ако не се лекува води до смърт при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, но не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат предимно хора с потисната имунна система.
Един жител на областта пък е заболял от лаймска болест. Това е най-честото заболяване, предавано от кърлежи у нас. Ранните симптоми включват висока температура и втрисане, главоболие, депресия. Забавено, недостатъчно като продължителност или неадекватно лечение може да доведе до сериозни и трудно лечими или нелечими последствия.
Отшумява бумът на болните от варицела. От Регионалната здравна инспекция са засекли нови седем души, олепили шарката. Един е заразен със скарлатина и друг - със салмонелоза. Нови двама заболели има и от хепатит А, допълват от инспекцията.
Регистрираните остри респираторни заболявания и грип за изминалата седмица са 14 случая.
 
20.08.2019, 08:25 часа
2050 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha