Започна записването за празника "Мара Врачанка"- Враца 2019

Започна записването за празника "Мара Врачанка"- Враца 2019 Юбилейно - 20 издание на Празника на старата градска песен "Мара Врачанка" подготвя община Враца. Вече започна и набирането на заявки за участие в музикалния форум за стари шлагери. Кръглата годишнина на фестивала ще се проведе на 12 октомври в Градската концертна зала и ще съберат стотици почитатели на неувяхващите градски песни. 
Празникът има конкурсен характер. В него могат да участват индивидуални изпълнители, групи и дуети за стари градски песни от цяла България. Квартетите ще бъдат журирани в категория "Група". Групите за стари градски песни могат да представят две песни с общо времетраене до 7 минути, а индивидуалните изпълнители  и дуети – по една песен до 3 минути.  Не се допуска "Китка" от песни. От една група не се допускат повече от един индивидуален изпълнител или един дует. Задължително е сценичните костюми да представят духа на времето.
Организаторите имат право да записват и излъчват целия празник. Осигурено е озвучаване. Разходите по пребиваването са за сметка на участниците. Не се събират такси за участие.
Заявки  (по образец)  се изпращат  до 30 септември 2019 г. на адрес: 3000 гр. Враца,  ул. “Стефанаки Савов” № 6, Община Враца, Отдел “Образование и култура” или на един от двата e-mail: [email protected] или [email protected]
Статут и формуляр за участие могат да бъдат изтеглени от официалната страница на Община Враца, раздел "Култура", празници и фестивали: 
22.08.2019, 11:44 часа
715 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha