Ставаш полицай срещу 60 лв.

Ставаш полицай срещу 60 лв. Само срещу 60лв. може да бъде закупена значка на Национална полиция в популярен сайт за онлайн търговия. Продавачите предлагат и фалшиви полицейски униформи, които всеки може да закупи, съобщава „Монитор“.
Интернет продавачите предлагат все по-разнообразна стока в своите онлайн магазини или профили в популярни сайтове за търговски обяви. Нерегулирано търговците обявяват за продажба различни отличителни знаци на Национална полиция.
Притежанието на подобни фалшиви артикули би могло да застраши обществената сигурност, тъй като са достъпни за всеки потребител. Само с няколко „клика“ всеки може да закупи нужната екипировка, за да заприлича на полицейски служител – от значка до светещ буркан за автомобила, и да влезе в ролята на истински униформен.
Продаването и използването на подобни униформи и отличителни знаци обаче е престъпление, което се наказва спрямо Наказателния кодекс. Текстовете предвиждат лишаване от свобода до три години или пробация на граждани, които държат или носят служебни знаци в нарушение на Закона за Министерството на вътрешните работи, Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража или Закона за съдебната власт.
22.08.2019, 11:52 часа
1770 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha