С 500 лева скача заплатата на някои учители

С 500 лева скача заплатата на някои учители С 500 лева ще бъде увеличена заплатата на учителите, които се включат в Национална програма „Мотивирани учители“ и пожелаят да работят в училища с проблемни области, включително с ученици, които имат ниски образователни резултати или нисък социален статус.Това предвижда Проект за изменение на програмата, публикуван от образователното министерство, съобщи "Банкеръ".
Учителите ще получават и допълнителни средства за наем в размер на 200 лева за срок от 12 месеца. Предвиждат се и средства за възстановяване на транспортни разходи за пътуващите преподаватели за същия период. Преди изменението средствата за допълнително финансово стимулиране бяха в размер на 300 лева.
Програмата разширява възможностите за включване на специалисти в едногодишните обучения за придобиване на професионална квалификация „учител” за всеки един от учебните предмети – математика, информатика и информационни технологии, чужди езици, биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда. Вече ще се допускат и кандидати с образователно-квалификационна степен „бакалавър“ освен специалисти със степен „магистър”.
Националната програма “Мотивирани учители“ е създадена, за да бъдат подкрепени училищата чрез комплекс от мерки за осигуряване на квалифицирани и мотивирани педагогически специалисти за справяне в реалната училищна среда.
22.08.2019, 16:34 часа
1194 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha