Проверка на BulNews: Скандалните твърдения за кмета на Чипровци Пламен Петков не отговарят на истината

Проверка на BulNews: Скандалните твърдения за кмета на Чипровци Пламен Петков не отговарят на истината По повод изнесените от Емил Пеков твърдения относно злоупотреби от страна на кмета на Чипровци, агенция BulNews.bg извърши проверка по случая. Оказва се, че обвиненията срещу Пламен Петков не отговарят на истината. 
Припомняме, че преди дни общественикът от Чипровци Емил Петков разпространи скандални твърдения, касаещи кмета. По думите му Пламен Петков върти съмнителни сделки, с които трупа материални облаги. Чрез тях градоначалникът се сдобил с голям апартамент в нова кооперация в Монтана, както и друг в София, а също и луксозна кола. 
Справка в Имотния регистър показва, че кметът на балканското градче наистина e собственик на въпросните жилища, които обаче е закупил с ипотечен кредит. Сделките са осъществени преди той да заеме управленската си позиция в Чипровци през 2015 г. 
Имотните декларации до Сметната палата са общодостъпни. От тях става ясно, че Пламен Петков придобил имот в жилищна сграда на улица „Д-р Стамен Илиев“ в Монтана още през 2003 година. Апартаментът е закупен с ипотечен кредит, който е изплащан в продължение на 10 години. След погасяването му през 2013 година Петков купува и втория си имот – в София, отново с ипотечен кредит. Автомобилът пък е придобит през 2010 година. 
30.08.2019, 09:40 часа
5930 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha