"Ботев" игра силно във Враца, но загуби с 0:1 от странен "Лудогорец"

"Ботев" игра силно във Враца, но загуби с 0:1 от странен "Лудогорец" „Лудогорец“ се върна на върха след много трудна победа с 1:0 над „Ботев“ /Враца/ в мач от осмия кръг на efbet Лига. Единственото попадение вкара Станислав Манолев в 21-ата минута. Въпреки загубата домакините изиграха силен мач и само малко късмет не им достигна, за да спрат шампиона.
В началните минути двата отбора си размениха по един удар. Първо Битон стреля, но шутът му излезе в аут, а след това изстрел на Петър Атанасов попадна в ръцете на Ренан.
След четвърт час игра врачани пропуснаха да открият резултата. Костов изрита топката напред, Икоко се размина по елементарен начин с нея, което позволи на Атанасов да излезе отляво сам срещу вратаря, но шутът му бе неточен.
Постепенно „Лудогорец“ натисна своя съперник и в 21-ата минута откри резултата. Битон получи отдясно и пусна много добре между двама към нахлуващия в наказателното поле Дяков. Капитанът на орлите центрира много опасно към Шверчок, на който не стигнаха сантиметри да засече с глава, но нахлуващият на задната греда Манолев го стори и вкара за 1:0 след шут от 3-4 метра.
В 36-ата минута Даниел Гаджев извърши грубо нарушение с бутоните напред в коляното на Дяков и трябва да е благодарен на рефера Владимир Вълков, че му вдигна само жълт картон.
До края на полувремето футболистите на Сашо Ангелов опитаха да притиснат гостите и в повечето моменти успяваха, но ударите от средна дистанция не им се получаваха, което лиши врачани да създадат нещо по-сериозно пред Ренан.
От своя страна „Лудогорец“ можеше да вкара втори гол в 45-ата минута, когато Бакалов намери непокрития отляво Чибота, но фланговият футболист шутира в аут от 15-16 метра.
След почивката врачани продължиха да играят по-добре от своя противник, но първото голово положение бе пред тяхната врата. В 54-ата минута Чибота надбяга Васев и центрира към Шверчок. Таранът стреля с глава, а Костов хвана топката на самата голлиния.
Само 180 секунди по-късно "Ботев" пропиля най-чистото си положение до този момент. Домовчийски стреля с глава след центриране от фаул, но Ренан спаси. Последва центриране отляво, след което Дяков за малко не си вкара автогол, пращайки топката в лявата греда.
Малко по-късно нов удар на Домовчийски, този път с десния крак, профуча покрай вратата.
В 66-ата минута „Лудогорец“ за малко не вкара втори гол след една от редките си атаки, когато резервата Лукоки изведе Бакалов очи в очи с Костов, но нападателят на орлите шутира в аут. Шест минути по-късно орлите направиха още един пропуск. Григоре намери с великолепен дълъг пас Бакалов на лявото крило. Нападателят центрира към Шверчок, полякът овладя, освободи се от своя пазач и след шут от 15 метра с десния крак нацели напречната греда.
В 76-ата минута реферите вдигнаха изключително спорна засада на „Лудогорец“ и спряха атаката им, в която Лукоки и Шверчок излизаха срещу вратаря Костов.
В 86-ата минута Икоко центрира към Шверчок, който отново не отигра по най-добрия начин, тъй като се размина с топката на два метра фронтално срещу вратата.

„Ботев“ – „Лудогорец“ 0:1

0:1 Станислав Манолев 21

„Ботев“ /Враца/: 33. Костов, 30. Домовчийски, 11. Васев, 16. Попов, 37. Керчев, 7. Вълчев, 6. Гаджев, 9. Генов, 19. Михайлов, 18. Миланов, 10. Атанасов
„Лудогорец“: 33. Ренан, 22. Икоко, 5. Терзиев, 21. Григоре, 11. Манолев, 18. Дяков, 44. Горалски, 7. Бакалов, 8. Битон, 13. Чибота, 10. Шверчок
01.09.2019, 22:35 часа
1802 1
Коментари

Ботев Враца

02.09.2019, 09:10 часа
"Ботев игра силно" кое му е силното? Не забравяте, че това беше Лудогорец-2. ако беше истинския Лудогорец резултат щеше да е 5:0, Не разбирам защо Сашо не пуска Будинов, който доказа в два маче, че е много ефективен, защо не направи смени?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha