Медицинско чудо в Галиче! Чалга певица излекува тежко болния Ценко Чоков /снимки/

Медицинско чудо в Галиче! Чалга певица излекува тежко болния Ценко Чоков /снимки/ Медицинско чудо вдига от инвалидната количка подсъдимия бивш кмет на врачанското село Галиче Ценко Чоков. Това показват клипчета, изпратени в редакцията на вестник "България Днес", на които се вижда как скандалният ексуправник на селото танцува разгорещено, мята гьобеци и носи на ръце кючекини.
Твърденията са, че стотина верни приятели, близки и симпатизанти на Чоков са се събрали на пищното тържество миналия уикенд, на 31 август. Градусът на настроението вдигат две певици - блондинка и брюнетка, които обичайно присъстват на повечето от купоните на скандалния бивш селски управник. Двете изпълнителки пеят под акомпанимента на жива музика, а около тях кръшни танци вият две кючекини с ориенталски костюми в тюркоазено и турскосиньо. Самият Ценко припява с изпълнителките, върти гьобеци и щрака с пръсти около танцьорките. Когато настроението е на макс, Чоков грабва една от кючекините и я вдига на ръце. На кадрите няма и помен от болежките му в кръста, предизвиквали преди време нечовешко мъчение при всяко негово движение, както се твърдеше по време на делото.
Според заключението на съдебните експерти подсъдимият бивш кмет страда от дискова херния, която е само едно от многобройните му заболявания, заради които бе пуснат от килията и пратен под домашен арест. Под ограниченията на мярката за неотклонение Чоков чукна 61 г. на 28 август.
Според местни хора разточителният купон бил вдигнат не толкова за рождения ден на бившия управник, а по повод предстоящите избори. В селото наричат предизборен курбан тези сбирки на Чоков, които той организирал винаги преди вота от началото на политическата си кариера. На тях се събирали симпатизанти и верен електорат, за чиято гощавка Ценко посрещал разходите. След завръщането на подсъдимия в Галиче тръгнал слух, че Чоков отново ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори на 27 октомври. Информирани за политическите настроения в село разкриват, че ексуправникът започнал с агитацията веднага след пристигането си в Галиче в средата на лятото. Той привикал най-верните си авери, с които бил обсъден планът за завръщането на Чоков на бял кон във властта.
Ценко беше подкарал пети мандат като кмет на селото, но не можа да го довърши заради акцията на полицията и прокуратурата, при която бе арестуван с още няколко души и получи обвинение за участие в организирана престъпна група за рекет, палежи и отвличане. Впоследствие бе осъден на 4,5 г. затвор от първата съдебна инстанция, а в момента делото тече на втора - апелативен спецсъд.
Магистратите разрешиха на Чоков да изтърпява мярката си за неотклонение "домашен арест" в Галиче, тъй като е много зле със здравето. Заключен е "сам като куче" в луксозния си столичен мезонет и няма кой един хляб да му купи. Чоков поиска по тази причина да му бъде разрешено да се върне в Галиче и съдът уважи молбата му.
Чоков се появи в инвалидна количка на първото заседание в апелативния съд на 26 юни. След това се прибра в Галиче и само два месеца след тържественото му посрещане от близки, приятели и роднини Ценко вече се е вдигнал на крака. Няма и помен от помощните средства, с които се придвижваше. Самият той призна в навечерието на Новата 2019 г., че е много зле и не може да мине без патерици повече от 40 метра. Сега вече Чоков ги е захвърлил, а инвалидната количка е подарил на сакат жител на Галиче, разкриват свидетели на благородния жест към клетника.
"Нашето село трябва да влезе в списъка на ЮНЕСКО като защитен и чудодеен обект. Тук вероятно климатът е много благоприятен за сакати хора, които прохождат, като дишат въздуха на Галиче. Бившият ни кмет е пример за това, ето как човекът проходи само за два месеца", обяснява местен зевзек.
Здравето на Ценко Чоков отдавна е обект на обсъждане в съдебните зали, а заради него трима лекари се разследват от прокуратурата. Медиците са обвинени, че са заблудили магистратите чрез "съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд".
Бившият кмет бе освободен под "домашен арест" в края на септември 2018 г. въз основа на тройна съдебномедицинска експертиза заради куп болести, след като бе започнал да идва на носилка в съда. Според документите Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това претърпял операция, предстоели му и още. Друга експертиза пък препоръчваше делото срещу Чоков да бъде спряно, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.
Вместо да стои вкъщи обаче, Чоков бе хванат от полицаи в ресторант в кв. Драгалевци. Те го засекли на маса малко след като си поръчал храна и вино. Нямало и помен от старите му болежки, които го измъчваха, докато бе в килията.
Веднага след това апелативната спецпрокуратура поиска от съда Чоков да бъде върнат в килия. Оказа се, че за деня, когато е засечен в кръчмата, той има разрешение да отиде на зъболекар, което обаче не включва ходене по заведения.
В крайна сметка делото срещу Чоков приключи с осъдителна присъда за него. Той я обжалва пред апелативния спецсъд. В момента Чоков е под "домашен арест" в Галиче.
До редакционното приключване на броя от спецпрокуратурата не отговориха дали е възможно да поискат по-тежка мярка за Чоков, ако обстоятелствата по изпълнението на наложената са променени. Както в случая е видно от купонджийските клипчета, че дискова херния не мъчи подсъдимия и той се придвижва без инвалидна количка или патерици.
03.09.2019, 16:50 часа
14999 5
Коментари

Цене Уестия

05.09.2019, 02:40 часа
Цене адаш моят Бог и пътеводна светлина у живото, сакам един ден моите малки ценкавци кат пораснат да станат кат теб и да бият и тормозят дърти орица и да им палят къщите оти сме сиайдуци даже те обичам толко мн че ако ми си се надупиш 4ете скинем

4a40

04.09.2019, 12:52 часа
дайте ножа да гръмна!

как може

03.09.2019, 20:37 часа
Доктори- продажници да каже този, който му е написал диагнозата сега как стават тия работи. Иначе протестират за заплати-малки им били. Скоро ходих с роднина в бърза помощ-сестри, лекари и тези пари са ви много мили мои

чичо доктор

03.09.2019, 20:11 часа
Голяма отговорност и вина имат и ДОКТОРИТЕ готови са на всичко-паричко особено ако пачката е по дебела дайте имена на съдебни есперти и съдии.

Ц.Чоков

03.09.2019, 20:04 часа
Съдебни експерти, съдии и прокурори станахте за смях и гражданите вече ви съжаляват този Чоков ви направи за РЕЗИЛ.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha