Пилоти от Враца с призови места от държавния шампионат по автомоделизъм /снимки/

Пилоти от Враца с призови места от държавния шампионат по автомоделизъм /снимки/ Пилоти от Враца обраха медалите в стартовете от поредния кръг на държавния шампионат по автомоделизъм. Надпреварата се проведе в събота и неделя на писта "Огнян Филипов" в града под Околчица. В нея се включиха състезатели с 50 модела от Пазарджик, Русе, София, Враца, Варна и Козлодуй. Състезанието беше за модели, задвижвани с електродвигатели и с бензинови мотори.
В първия раздел в клас 1/10  Electric Touring Кристиян Костадинов и Тодор Томов от "Кинетик" /Русе/ завършиха първи и трети. Представителите на Спортно-техническия моделен клуб /СТМК/- Враца Боян и Петър Стаменови заеха четвърто и пето място, на шесто място остана съотборникът им Никола Костов.
В клас 1/10 Electric Super Stock победител отново стана Кристиян Костадинов от СК "Кинетик" Русе. Боян и Петър Стаменови от СТМК- Враца завоюваха сребърен и бронзов медал, а Георги Шиклев остана на пето място.
В клас 1/10 Electric Stock (деца) врачани окупираха призовите места: Любомир Цветомиров е първи, най-малкият пилот Мартин Лъчезаров остана втори, а завърналият се след едногодишно прекъсване Калоян Даскалов е трети. Дебютантите на домакините Йоан Софиянски и Йоан Антонов останаха четвърти и пети.
В  клас  Electric- начинаещи победата грабна Диян Бозлев СК "Кинетик" Русе, а представителя на Враца – Ивайло Шопов остана на второ място.
При бензиновите мотори клас- 1:10 нитро шампион е Явор Антонов от СТМК- Враца, а неговият съотборник Никола Костов завоюва второто място. Другите двама представители на Враца Дамян Петров и Петър Цветков след технически проблем останаха съответно на четвърто и шесто място.
В клас - 1/8 нитро представителите на домакините - Дамян Петров, Явор Антонов заеха първо и второ място, а Петър Цветков и Никола Костов – четвърто и пето място. Третото място бе завоювано от Тони Янчев от отбора на АЕЦ "Козлодуй".
Победител в клас 1:5 е Николай Петров от моделен клуб "Варна", втори и трети са представителите на СТМК- Враца – Любомир Цветомиров и Самуил Кулев.
04.09.2019, 09:57 часа
994 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha