Олимпийска медалистка изчезна, издирват я над 10 дни

Олимпийска медалистка изчезна, издирват я над 10 дни Олимпийската медалистка в алпийските ски Бланка Фернандес Очоа е изчезнала и се издирва от испанската полиция. 56-годишната легенда на зимните спортове е в неизвестност вече повече от 10 дни.
Испанските власти обявиха, че черният автомобил Мерцедес А-класа, с който Фернандес Очоа е забелязана за последно, е открит в едно от градчетата край Мадрид.
Първият сигнал до полицията за изчезването на Бланка Фернандес Очоа е подаден на 23 август от нейната дъщеря Оливия Фреснеда.
За издирването на бронзовата медалистка от слалома на Албервил`92 стана ясно, след като семейството й публикува призив за помощ на страниците на в. „Ел Паис“, пише Блиц.
„Бившата скиорка е напуснала дома си без мобилен телефон, а кредитните й карти не са използвани след сигнала за изчезването й. Освен намерения автомобил, нямаме други следи по операцията от издирването“, обявиха властите пред изданието.
Бланка Фернандес Очоа е родена на 22 април 1963 г. в Мадрид. Тя участва на четири зимни олимпийски игри в периода 1980 – 1992 г. Със спечелването на бронза в Албервил тя стана първата испанка с олимпийски медал от зимна Олимпиада.
През 2014 г. в интервю за испанска медия носителката на бронзово отличие в слалома признава, че ските са се били превърнали в мания, но след края на кариерата си предпочита да играе голф.
Фернандес Очоа е една от петте братя и сестри от фамилията, които участват на олимпийски игри като част от испанския отбор по ски. Останалите са Долорес, Франсиско, Хуан Мануел и Луис. Брат й Франсиско е първият испанец, спечелил златен медал от Олимпиада в ските. По време Сапоро`72 той триумфира в слалома.
Бланка Фернандес Очоа през състезателната си кариера има 4 победи в Световната купа, 20 качвания на подиума и 69 финиширания в топ 10.
04.09.2019, 14:01 часа
1459 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha