Децата на Криводол показаха свои творби в изложба /снимки/

Децата на Криводол показаха свои творби в изложба /снимки/ Деца от Криводол взеха участие в арт работилница, а готовите им експонати бяха подредени в изложбата „Приказен свят“, навръх празника на града – 29 август. 
Творческото ателие бе част от инициативата „Забавно лято в библиотеката“ при НЧ „Н.Й. Вапцаров -1924“ и се осъществи съвместно с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ в Криводол. 
Под ръководството на обществените възпитатели към МКБППМН - г-жа Мария Павлова, г-жа Геновева Стаменова и г-жа Йорданка Христова, децата развихриха въображението си и приложиха успешно техниката декупаж върху керемида и стъкло. 
За всички сръчни „майстори“ са подсигурени тениски и рекламни екошапки, благодарение на г-н Ивелин Михайлов от „Исторически парк“ АД- Варна. 
За нуждите на библиотеката пък са дарени 2 броя каталози „Спасените съкровища на България“ от Екипа „Руните говорят“ – Борислав Стамов, Мила Салахи, Патриция Кирилова, Стефан Ганев и Даниел Калчев; 8 книги „О(У) чебник за мъже“ от Патриция Кирилова – Агенция за публични комуникации “VIP COMMUNIKATION” и 4 книги, подсигурени от Борис Николов – председател на Съюза на военно-инвалидните кооперации и координатор на инициативата „Една детска сълза, една молитва“ и Тихомир Славов.
Арт работилницата бе само част от разнообразните мероприятия, организирани от МКБППМН – Криводол. През цялото лято учениците бяха ангажирани с различни дейности - Клуб по шах и тенис, арт ателиета, състезания по спортен риболов, тенис на маса и шах, а за активната си дейност те бяха наградени с екскурзия до София. Посещението им във Военната академия „Г. С. Раковски“, археологическия музей и зоологическата градина в столицата се осъществи благодарение на г-н Борис Николов, а денят беше едновременно вълнуващ и поучителен. 
Трудът на техните ръководители също не беше подминат с равнодушие от ръководството на общината. По време на тържественото заседание в Деня на Криводол, кметът Петър Данчев връчи грамота на обществените възпитатели към МКБППМН - г-жа Мария Павлова, г-жа Геновева Стаменова и г-жа Йорданка Христова. Наградата е признание за проявена гражданска активност и разширяване дейностите за превенция и работа с малолетни и непълнолетни. 
В този ден община Криводол бе удостоена със „Златна роза“ със сертификат и тематична картичка, подарък от Цветомир Цонев и Светла Касабова от „Магията на българската роза“, които бяха сред специалните гости на тържествата в града.
Припомняме, че по повод празника, община Криводол се сдоби и с друг ценен дар - уникално копие на оброчната плоча на Юпитер и Юнона, което вече е част от музейната сбирка на местното читалище. 

 
05.09.2019, 10:13 часа
1750 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha