Още една система става задължителна за всички нови коли

Още една система става задължителна за всички нови коли Още една система става задължителна за всички нови автомобили, които излизат на пазара. Устройството, което ще кара водача да провери дали на задната седалка не са забравени деца, ще се появи на всички леки коли, произведени от 2025 г., съобщава агенция Bloomberg, като се позова на алианса на автомобилните производители (A1liance of Automobile Manufacturers) u на Световната асоциация на производителите (Association of G1oba1 Automakers). 
Съгласно подписаното вече доброволно споразумение, от 2025 г. всички нови автомобили ще бъдат оборудвани с аудио- и визуални индикатори, които след изключване на двигателя ще напомнят на водача, че не трябва да оставя деца на задната седалка без наблюдение. 
"Автомобилите производители внимателно изучиха как да решат този проблем и взетото решение показва, че те вече са готови да помогнат на децата, като повишат тяхната безопасност Новата система включва не само сега използваните устройства, но и нови, иновационни методи", коментира президентът на алианса на автопроизводителите Дейвид Швейтерт. 
Агенция Bloomberg припомня, че от 1998 г. около 800 деца (37 само през тази година) са починали от топлинен удар, тъй като са били оставени от близките си в затворени автомобили. 
 
06.09.2019, 10:05 часа
1003 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha