Читалището в Лик отпразнува 100-годишен юбилей /снимки/

Читалището в Лик отпразнува 100-годишен юбилей /снимки/ Народно читалище „Наука-1919“ в мездренското село Лик отпразнува тържествено своята 100-годишнина на 7 септември. От ранна утрин самодейците от селото приветстваха с „Добре дошли“ гости от близо и далеч.
В салона на местното читалище бе подготвена художествена програма от песни, танци и театър. Над час и половина жители и гости на Лик се наслаждаваха на таланта и уменията на своите съселяни.
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков не скри въодушевлението си от добрата подготовка на самодейците.
„Сто години история, плам и неспирно просветно дело трудно биха били представени в една програма, но ви поздравявам за желанието да търсите науката и просветата, както са го правели вашите предци преди 100 години. И именно тази борбеност, с която са известни жителите на Лик, ги е направила толкова успешни. Няма човек от село Лик, който да не е успял чрез труд и борба“, заяви инж. Събков в обръщението си към самодейците.
Инж. Събков подари на председателя на читалището плакет и кошница с цветя, както и поздравителен адрес, в който се подчертава важността на самодейността за запазване на българщината. Самодейците от читалището получиха от общината и нови костюми на стойност 3 000 лв.
Гости на тържеството бяха народните представители Красимир Богданов и д-р Калин Поповски, кметът на Враца Калин Каменов, директорът на МБАЛ – Мездра д-р Илияна Михайлова, както и предприемачи от селото и град Мездра.
Всички бивши и настоящи читалищни дейци получиха юбилейни грамоти за принос към развитието на читалището в най-новата му история. Иван Алексиев, поет и писател от Лик, получи званието „Почетен член на читалището“.
09.09.2019, 13:15 часа
1072 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha