Намаляват броя на общинските съветници във Видин

Намаляват броя на общинските съветници във Видин С по-малко представители ще е следващият oбщински съвет във Видин. Това стана ясно след решение на Общинската избирателна комисия, с което се определят мандатите за общински съветници. 
Броят на сенаторите в малкия парламент е в зависимост от населението на общината към 16 юли, когато е обнародван указът на президента за насрочване на местни избори. По справка от териториално звено "Гражданска регистрация и административно обслужване" към тази дата  71 669 лица са с постоянен адрес в община Видин. Така мандатите за общински съветници се намаляват на 33. Сега представителите в общинския съвет са 37.
Общинската избирателна комисия във Видин се произнесе и с решение за определяне на номерата на изборните райони за вота на 27 октомври. В 12 селища освен избори за кмет на община и oбщински съвет ще гласуват и за кмет на населено място.
До 17 часа на 16 септември е срокът за подаване на документите в ОИК за регистрация на партии, коалиции, местни коалиции и инициативни комитети за участие в изборите.
10.09.2019, 09:38 часа
713 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha