Падналото от втория етаж дете може да бъде отнето от родителите му

Падналото от втория етаж дете може да бъде отнето от родителите му Пострадалото при падане от 2 етаж на сграда дете може да бъде изведено от семейството му. Това съобщиха социалните власти в Пловдив. Това може да се случи, ако прокуратурата повдигне обвинения срещу родителите на момиченцето и те бъдат задържани.
Агенцията за закрила на детето и службата за социално подпомагане изготвят доклад при какви условия е било отглеждано момиченцето и дали родителите системно са употребявали алкохол. Състоянието на детето се подобрява . То вече е без опасност за живота и е изведено от интензивното отделение.
„Днес ни предстои среща с бабата по майчина линия и със сестрата на майката, за да видим какви са техните намерения, тъй като те са посочени от майката като евентуалните хора, при които Дария може да бъде настанена като мярка на закрила, ако евентуално се стигне до обрат в обстоятелствата или те бъдат подведени под наказателна отговорност”, заяви  Надя Танева - директор на Дирекция „Социално подпомагане“-Пловдив.
12.09.2019, 13:05 часа
1113 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha