Директорът на "Хоризонт" подаде оставка

Директорът на "Хоризонт" подаде оставка Директорът на програма "Хоризонт" на Българското национално радио Николай Кръстев е подал оставка тази сутрин, съобщи БТВ.
Към момента не е ясно дали тя е била приета.
Днес пред сградата на радиото се проведе безпрецедентен журналистически протест срещу решението на радиото да свали от ефир съдебния журналист Силвия Великова. Участниците в демонстрацията, политици и граждани видяха в решението цензура, докато радиото обяви, че е липсвал плурализъм при отразяването на някои теми.
В крайна сметка Великова беше върната в ефир, докато междувременно "Хоризонт" замлъкна безпрецедентно тази сутрин заради… непланирана техническа профилактика.
Комисията за регулиране на съобщенията обяви, че започва проверка на спирането, със случая се зае и СЕМ.
Премиерът Бойко Борисов коментира в Русе, че случилото се с Великова е "глупост", като специално се е чул с нея, за да разбере какво се е случило.
"Разпоредих, аз не познавам директора на БНР, никога не съм го виждал, помолих да му предадат, защото изпълнителната власт само дава парите и не се меси. Казах му, че все пак съм и председател на партия, което ме прави шеф на най-голямата парламентарна група, която е гласувала за неговия избор и ако не оправи това безобразие, днес сутринта няма да дойда в Русе, а ще дойда в парламента и ще поискам групата да му вземе оставката или да му иска оставката", закани се Борисов.
13.09.2019, 14:50 часа
715 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha