Ученици от СУ „Христо Ботев“-Враца и екоклуб „Детелини“ отново се включиха в „Да изчистим България заедно“

Ученици от СУ „Христо Ботев“-Враца и екоклуб „Детелини“ отново се включиха в „Да изчистим България заедно“ В най-мащабната доброволческа инициатива у нас „Да изчистим България заедно“ активно се включиха и учениците от Средно училище „Христо Ботев“-Враца. Грижата за опазването на околната среда и екологичното образование е училищна политика, а емблематичната кампания отново даде възможност на учениците и педагозите със своя доброволен труд да направят България по-чиста и красива. Изключително активни бяха 10 а клас с класен ръководител Николай Стоев, 10 б клас с класен ръководител Мая Антова, 7 а клас с класен ръководител Надежда Нинова и разбира се, екоклуб „Детелини“ с ръководител Гергана Комитска.  
През 2019 г. „Да изчистим България заедно” разширява обхвата си с нови възможности за подобряване на средата, в която живеем. На 14 септември доброволците от цялата страна ще могат не просто да почистят замърсените зони, но и да инициират други добри дела. В такова добро дело участваха представители на екоклуб "Детелини" - инициатива на Младежки център Враца, част от кампанията "За чиста Враца". Участниците от училищата и детските градини, представиха свои проекти от отпадъчни материали. Екоклубът беше представен от Ивон Павлова, 6 а клас, която изработи и демонстрира своя проект " Рециклиран! Спаси живот!". Тя бе превърнала туба от минерална вода, пълна с капачки, в кит. От едната страна китът беше нещастен, защото в океана около него е пълно с пластмаса. Неговото послание беше "Пластмасата в моретата и океаните ни убива. Спри това!".
От другата страна щастливият кит подканя хората да събират капачки с посланието "Капачки за бъдеще. Рециклирай! Спаси живот!". Проектът събра много симпатии и гласове. Най- голямата награда за всички беше удовлетворението, че успяха да участват и в кампанията "Да изчистим България заедно!" и в инициативата на Младежкия център, като свършиха добра работа.
14.09.2019, 17:17 часа
2146 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha