Невероятно, но факт: "Спартак" /Плевен/ не се яви на стадион „Огоста“ и "Монтана" спечели служебно /снимки/

Невероятно, но факт: "Спартак" /Плевен/ не се яви на стадион „Огоста“ и "Монтана" спечели служебно /снимки/ Невиждан прецедент се разиграе в VIII кръг от първенството на Втора професионална лига. Срещата на стадион „Огоста“ между отборите на "Монтана" и "Спартак" (Плевен) не се състоя. Гостите не дойдоха, като футболистите на новака в групата обявили, че бойкотират мача заради неизплатени заплати. Длъжностните лица спазиха правилника на БФС и проведоха техническата конференция, на която делегатът на федерацията Андрей Иванов обясни, че ще трябва да се изчакат законните 30 минути, след което играчите на Монтана и съдийската бригада да излязат на терена и главният съдия Димитър Желязков да свири края на срещата. Полицията, линейката, дежурният лекар и всички длъжностни лица на домакините също останаха на поста си до 19:30 часа.
„Това е скандално. Не може клуб от професионалния футбол да действа по този начин. Спартак е в десетката на най-успелите български отбори, дал е на България Пламен Гетов и сега да пада до такова ниво. На нашия клуб този несъстоял се мач коства 5 хил. лева – това са разходи за лагера във Вършец, за съдийските такси, за охрана и т.н“, заяви възмутен кметът на Монтана Златко Живков. Старши треньорът на монтанци Владимир Иванов-Фугата също не скри разочарованието си.
„Две седмици нямаме официална среща, сега и тази пропадна, но се надявам момчетата да не загубят игрови ритъм“, каза Фугата.

"Монтана": Васил Симеонов, Валери Христов, Иван Михов-кап., Галин Ташев, Костадин Гаджалов, Димитър Илиев, Николай Минков, Борислав Балджийски, Атанас Илиев, Николай Цветков, Тони Тасев. Треньор: Владимир Иванов.

Главен съдия: Димитър Желязков.
Асистенти: Димо Вълчев, Красимир Атанасов.
Четвърти съдия: Красимир Кръстев.
Съдийски наблюдател: Георги Игнатов.

БФС делегат: Андрей Иванов.

Стадион: „Огоста“.
14.09.2019, 22:11 часа
1398 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha