На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.
Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. 
За предходната финансова 2017 година гражданите и фирмите, регистрирани в област Видин са подали почти 850 коригиращи годишни данъчни декларации. Най-лесния и удобен начин за подаване на декларации е ползването на електронните услуги на приходната агенция, с електронен подпис или ПИК код. 
Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи в сайта на приходната агенция: www.nap.bg или на телефона на НАП 0700 18 700 /обажданията се таксуват по стандартната тарифа на съответния оператор/. 
 
16.09.2019, 15:04 часа
592 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha