ЦИК и СЕМ подписаха споразумение за местните избори

ЦИК и СЕМ подписаха споразумение за местните избори Централната избирателна комисия е установила 18 нарушения в предизборната кампания за отминалите евроизбори на партиите и коалициите, както и 34 нарушения, извършени от медиите - това обяви председателят на ЦИК Стефка Стоева на подписването на споразумение за предстоящите местни избори със Съвета за електронни медии.
Споразумението определя параметрите на специализирания мониторинг, който СЕМ ще осъществи върху дейността на доставчиците на медийни услуги по време на предизборната кампания. Стефка Стоева заяви:
"Да припомним само, че агитационните материали не трябва да нарушават добрите нрави, честта, доброто име на кандидатите, че е забранено в тях да се използват знамето на Република България и на други чужди държави. Езикът на омразата вреди на всички и подронва демократичните устои на държавата".
Председателят на СЕМ София Владимирова призова медиите да бъдат отговорни към работата си:
"Вярвам, че изборите ще преминат в една спокойна атмосфера в съответствие със законите, които ги регулират. Надявам се всички ние в края на тези избори, във всички населени места да сме направили най-добрия избор за себе си и за децата си".
17.09.2019, 15:04 часа
573 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha