Рецидивист насилва дъщеря си, плаши баща си с убийство в Девня

Рецидивист насилва дъщеря си, плаши баща си с убийство в Девня

37-годишният Динко С. е задържан под стража с определение на Девненския районен съд по искане от Районната прокуратура. Това се случва само месец и 17 дни след освобождаването му от затвора, където изтърпял ефективна шестмесечна присъда за закана с убийство на длъжностно лице от Агенция за закрила на детето в Девня, съобщиха от прокуратурата.
На 28 август тази година осъжданият шест пъти Динко отново се заканил с убийство, но този път на бащата си. На 9 септември той причинил на непълнолетната си дъщеря лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток на главата и ожулване на дланта й. И двете престъпления 37-годишният мъж е извършил в условията на домашно насилие.
Личността на обвиняемия според прокуратура е с висока степен на обществена опасност. Извършените престъпления се доказват от събраните по досъдебното производство гласни и писмени доказателства. Съществува реална опасност, ако е на свобода, Динко С. да се укрие и да извърши друго престъпление.
Мотивите на искането на Районната прокуратура 37-годишният обвиняем да бъде задържан под стража се споделят и от състав на Девненския районен съд.
Определението на съда, с което е взета мярката за неотклонение „задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Варненския окръжен съд.

18.09.2019, 12:15 часа
1157 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha