Настаняват във фургон живеещите в разрушената от ТИР къща в Борован

Настаняват във фургон живеещите в разрушената от ТИР къща в Борован Семейството от врачанското село Борован, в чиято къща се вряза ТИР, остава без дом. Експерти от общината направиха оглед и констатираха, че сградата е потенциално опасна, защото са разрушени основни носещи стени. 
Хората все още са в шок и не знаят как ще се справят с проблема. Кметът на общината Десислава Тодорова увери, че на потърпевшите ще им бъде предоставен временен фургон, в който да живеят.
„Инцидентът стана към 7.30 часа. Чухме страшен удар. Дъщеря ми, която е бременна в четвъртия месец, зет ми и 4-годишната ми внучка спяха горе. Аз спях на долния етаж и изведнъж купчина камъни се стовариха върху мен. Едва се измъкнах. Уплашихме се като разбрахме, че цистерната може да е пълна с нещо взривоопасно”, разказа една от потърпевшите.
По време на инцидента е пострадал и пешеходец, който е вървял по тротоара. 
„Разговарях с директора на пожарна безопасност. Очакваме до края на деня да бъде предоставен временен фургон, в който семейството да се настани. Ще внеса и предложение семейството да получи еднократна помощ”, заяви кметът Десислава Тодорова.
 
18.09.2019, 13:32 часа
1329 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha