Веселин Маринов пя в Мездра на Вяра, Надежда и Любов

Веселин Маринов пя в Мездра на Вяра, Надежда и Любов В Meздра се проведе четвъртият традиционен есенен празник “С вяра, Надежда и Любов за община Мездра“. Денят е посветен на основните християнски добродетели - мъдрост, вяра, надежда и любов, които са от огромно значение за всеки от нас.
Сутринта в градския храм „Св. Георги Победоносец“ беше отслужена литургия, с която миряните почетоха светите мъченици и тяхната майка и затвърдиха вярата си.
Децата на общината и техните родители присъстваха на тематичното представление „Магазинче „Надежда“ по стихове на италианския детски писател Джани Родари. Постановката, посветена на това какво е надежда и къде да я открием, бе представена на мездренската публика от Театрално студио „Малчуганче“. 
На присъстващите на събитието деца бяха раздадени над 500 пакета с лакомства. 
Великото чудо любов беше възпято от известната българска фолклорна група – квартет „Славей“, носител на престижни родни и международни музикални награди.
С пожелания за здраве, щастие и много късмет за имениците, кметът на община Мездра инж. Генади Събков започна своето приветствие.
Триединството вяра, надежда и любов беше в основата и на мъдрото приветствено обръщение към жителите на общината, събрано на пл. „България“
„Нека нашите духовни ориентири вярата, надеждата и любовта ни водят към нашите успехи. С вяра, надежда и любов всичко се постига. В забързания и динамичен свят, в който живеем, си оставаме ние, хората, чисто емоционални същества. Факт е, че колкото по-южен е едни народ, каквито сме ние, българите, толкова по-емоционални сме в своите изяви и действия. Толкова по-често взимаме решенията със сърцето си,  а не с разума си. Понякога страдаме от това, понякога сме малко по-тъжни, по –напрегнати и изнервени. Днес обаче е време да обърнем нещата, да се отпуснем, да се усмихнем, да се насладим на чудесните емоции и да преминем в друг свят. В свят на мечти и надежди.“
Кулминацията на вечерта беше рециталът на обичания  певец на любовта и виното Веселин Маринов. Уникален изпълнител, забележителен майстор в концертните изпълнения, нeизчерпаем талант, изпълнителят беше посрещнат с изключителен възторг от публиката.
За пореден път на този ден множеството празнуваше заедно и аплодираше с любов своите любимци.
Грандиозната заря, сложила финал на празника, пренесе присъстващите в свят на мечти и надежди.
 
18.09.2019, 14:34 часа
729 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha