„Алфа Рисърч”: Почти половината българи искат нов кмет

„Алфа Рисърч”: Почти половината българи искат нов кмет 47.3% от българите искат нов кмет за своята община. Това показват резултатите от редовното социологическо проучване на агенция „Алфа Рисърч”.
Да продължи да управлява досегашният кмет искат 40.9% от запитаните, а 11.8% не могат да преценят. Малко повече от месец преди местните избори, критичните оценки и гласове към качеството и стила на управление на страната нарастват, посочват авторите на изследването.
Най-благоприятни са нагласите за кметовете на по-малките общини и населени места, а надпреварата за мястото в големите общини се очаква да е най-оспорвана. Според извадката 62% от гражданите биха гласували спрямо личните си и политически предпочитания, а не на принципа против управляващия кмет.
Отговорът на въпроса „коя е алтернативата на ГЕРБ“ показва силно фрагментирани предпочитания – към БСП - 17%, към партия на Слави Трифонов - 12%, „Демократична България” – 4.9%, „Обединени патриоти” – 3.8%, към друга политическа сила – 8.9%.
48% от избирателите са на мнение, че е време друг да поеме управлението срещу 33%, които продължават да са убедени, че няма по-подготвена партия от ГЕРБ. Към момента обаче липсва консолидираща избирателите алтернатива.
18.09.2019, 16:25 часа
752 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha