Кметът на Монтана Златко Живков стана "Кмет на годината"

Кметът на Монтана Златко Живков стана "Кмет на годината" Монтана, Горна Оряховица и Сливница са носителите на голямата награда "Кмет на годината" за мандат 2015-2019. Тримата призьори бяха аплодирани на крака в зала 6 на НДК в столицата. Кметовете на  събраха най-много гласове в националния конкурс, организиран от Портала на българските общини kmeta.bg.
Имената на победителите в категорията обяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, която връчи и грамотите на отличниците сред градоначалниците. 
"Тази награда е особено ценна, не само, защото утвърждава работата на кметовете, а и защото победителят се определя чрез вота на хората. Нашата задача е да подпомагаме местната власт и нейните усилия за по-добър живот. Мощен инструмент е програмата "Региони в растеж" – имаме 540 договора на стойност милиард и половина лева. Тези цифри означават модерни и красиви, училища, паркове, улици. Нищо от това нямаше да се случи без неуморната работа на кметовете. Вие сте хората, които са едновременно и строители, и счетоводители и мениджъри. Без вас развитието на регионите на българските градове не би се получило”, каза министър Аврамова на церемонията.
В раздел "Малка община" призът отиде при градоначалника на Сливница Васко Стоилков, в раздел "Средна община" - при кмета на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев, а в раздел "Голяма община" - при управника на Монтана Златко Живков.
"Наградата е жест на внимание към усилията на десетки хора да променим Монтана. Вече пет последователни мандата те ме подкрепяха и ми дадоха най-ценното нещо - уважение, признание и доверие. Всеки един от вас може да си каже „Ние също можем“. Това е малка оценка и за хората от Северозапада. Тези, които повече от всички се борят с трудностите, десетки хора, които работят за населените си места. Това е награда и за тях", заяви управникът на Монтана Златко Живков.
18.09.2019, 20:29 часа
6563 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha