Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха над 60 бона забавени заплати

Некоректни работодатели от Врачанско изплатиха над 60 бона забавени заплати Некоректни шефове от Врачанско са изплатили на работниците си забавени заплати в общ размер на 60 830 лева, научи агенция BulNews. Това е станало благодарение на намесата на Инспекцията по труда. Заплатите са били забавени за кратък период и са изплатени през август.
От инспекцията отчитат, че броят на фирмите, които забавят изплащането на трудовите възнаграждения за последната година намалява драстично. Впечатление прави, че в последно време се подобрява организацията по осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд в областта. Подобрява се и качеството на оценката на риска, а оттам и предприемането на адекватни мерки за предотвратяване и отстраняване на съществуващите рискове.
Продължава контролът относно работа без трудови договори и проверките на фирмите, които са потенциални нарушители на нормите, свързани със заплащане труда на работещите. Продължават и проверките в рисковите обекти и такива с висок трудов травматизъм, допълниха от инспекцията по труда във Враца.
За миналия месец инспекторите са съставили два акта за работа без трудов договор на строителни работници на фирма, работеща на територията на Козлодуй. Следят се строго и работещите по лозовите масиви и на тютюневите плантации, като в Бяла Слатина на тютюневите полета се правят постоянни проверки и за работещи непълнолетни.  
 
19.09.2019, 15:43 часа
864 1
Коментари

путио маринкин

19.09.2019, 18:29 часа
вижте сириус у чирен тия измамници начело с циганина манаф! пари на 5 месеца олигофрени мангал ли ще ви командва бе идиоти? абе черен просяк у сириус дай пари у чирен копиле осиновен травестит!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha