Организацията на инвалидите в Мездра празнува имен ден

Организацията на инвалидите в Мездра празнува имен ден Общинската организация на СИБ – Мездра, носеща името на великомъченица Надежда, празнува своя имен ден с тържество в ресторанта на хотел „Родина“.
„Лицата с увреждания сме особена порода хора – колкото повече животът ни мачка и поставя препятствия, толкова повече ние се стремим да покажем на себе си и на света, че можем и трябва да устоим на всяка житейска буря“, каза в приветствието си председателят на организацията Камелия Петкова.
„Да сме здрави, да сме истински и да се подкрепяме“, бяха част от пожеланията на директорът на Общинският център за социални услуги и дейности Наталия Христова.
Кметът на община Мездра инж. Генади Събков поздрави присъстващите и изрази задоволство, че въпреки заболяванията си, хората в организацията са задружни и сред тях има силен колективен дух, който им дава сила и енергия. „Радвам се, че намирате поводи да се веселите“, сподели той и каза, че грижата от страна на общината е непрестанна, предоставена в рамките на възможното на всеки според потребностите.
В община Мездра функционират 6 дружества на инвалидите с 890 членове.
Дейностите на Общинският център за социални услуги и дейности, включващ Клубовете на инвалида, Домът за стари хора и Домашният социален патронаж, са в основата на превръщането на община Мездра в социална община. В изпълнение на провежданата в Общината социална политика за периода 2016-2019 г. СИБ – Мездра е реализирал 4379 бр. устни консултации, касаещи хората с увреждания, както и 7512 телефонни консултации. На 2843-ма души е оказана помощ при съставяне на документи за социална оценка и винетни стикери. Хората с увреждания са били част от девет състезания от национален мащаб, при които са взели участие 93-ма души. Организирани са 13 тържества и 49 пътувания в страната и чужбина.
19.09.2019, 16:45 часа
866 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha