Кукли учиха децата на Вършец да пазят природата всеки ден /снимки/

Кукли учиха децата на Вършец да пазят природата всеки ден /снимки/ „Екопак България“ и община Вършец организираха празник с танци и подаръци
НЧ „Христо Ботев – 1900“ във Вършец събра около 190 деца от детските градини и началните училища на образователно куклено шоу, посветено на опазването на природата. „Театър на приказката – София“ гостува на българските деца в различни градове по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме, ям разделно“. Празникът за децата на Вършец се проведе в партньорство с община Вършец.
Над 8 960 деца в страната вече са посланици на идеята за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Те убеждават и семействата си да организират разделно събиране у дома и вярват, че това ще допринесе за опазването на природата.
В спектакъла „Приказка за юначета с празни тумбачета“ на близък до децата език, с песни, музика и забавен текст се формират полезни ежедневни навици у малките зрители. Това е реализация на мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да стигнат зелените послания и до възрастните. 
Децата, посетили спектакъла, след срещата си с приятелите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, знаят, че разделното събиране на отпадъците от опаковки е необходимо, за да могат те да бъдат рециклирани и да заживеят нов живот.
По време на кукленото шоу децата се научават кой отпадък в кой цветен контейнер се изхвърля. „Разбрах колко е важно да хвърляме отпадъците в цветните контейнери. Така помагаме на Земята“, обяви разпалено Мария, 7 г. 
„Децата се забавляват от сърце. Надяваме се, че разделното събиране ще намира все повече привърженици в града. Може би трябва да се канят и родителите на децата“, коментира Таня Иванова от ДГ „Слънце“.
Най-активните деца участваха в състезание по сортиране на отпадъци. Всички пяха, танцуваха, а накрая всеки си тръгна с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от пиесата.
Следващото представление от есенното турне на кукления театър е на 25 септември 2019 г., 10:30 ч., Сопот, площад "Иван Вазов" (до паметника на Иван Вазов)
При лоши метеорологични условия, мероприятието ще се състои в театралната зала на Радино училище.
 
20.09.2019, 15:20 часа
1252 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha