Медицински сестри, търговци и дистрибутори напират за работа в „Теклас“

Медицински сестри, търговци и дистрибутори напират за работа в „Теклас“ Най-малко 300 врачани са подали документите си за работа в турската компания „Теклас – България“ ЕАД до момента, съобщи шефката на регионалната дирекция „Бюро по труда“ във Враца Маргарита Ангелова. Първите 160 молби за назначаване в новостроящия се завод във Враца бяха изпратени от борсата в края на миналия месец, като сега ще бъдат подадени още около 150. 
Впечатление в кандидатурите прави, че напливът не е от работници в заводите в Мездра и Ботевград, а на хора, работещи във Враца, които искат да сменят попрището си. Документите си за работа са подали медицински сестри, търговци, пласьори и др. Основно са кандидатствали хора със средно и средно специално образование, но много малко висшисти.
В момента от компанията са се спрели на първите 10 служители, които ще положат основата и ще обучават всички останали кадри. Те ще бъдат изпратени на обучение в завода в Кърджали за период от 3-4 месеца, след което ще трябва да ръководят процесите в бъдещия клон във Враца. 
Припомняме, че чистата средна работна заплата, която ще получават работниците, е от 850 до 2 000 лева, като от компанията уточняват точния размер на заплащането за всяка отделна позиция на среща с човека, който са избрали да работи за тях. Първоначално ще бъдат наети около 300 работника, които ще се трудят на трисменен режим. 

 
20.09.2019, 15:51 часа
3372 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha