Извънредно! Задържаха с подкуп в Бутан чиновник от фонд "Земеделие" в Плевен

Извънредно! Задържаха с подкуп в Бутан чиновник от фонд "Земеделие" в Плевен Служител на Държавен фонд „Земеделие“ е арестуван във врачанското село Бутан по време на вземане на подкуп от 1000 лева, научи агенция BulNews. Задържането е станало преди броени дни по време на акция на сектор Борба с организирана престъпност, проведена под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура и за нея не бе съобщено официално от МВР и прокуратурата.
Сигналът е бил подаден от фермери от селата Бутан и Гложене, които са рекетирани от страна на служителя от отдел „Регионален технически инспекторат“ в областна дирекция Плевен към Държавен фонд „Земеделие“.
По време на една от проверките във Врачанско чиновникът е предложил на земеделец от Бутан, който в момента е действащ общински съветник в Козлодуй, да си „затвори“ очите за нарушенията срещу въпросния подкуп.
Срещата между корумпирания държавен служител и земеделския производител била осъществена. В момента на получаване на подкупа с белязани пари двама полицаи от БОП- Враца му щракнали белезниците. На корумпирания служител е повдигнато обвинение и му е наложена парична гаранция от 5000 лева, както и забрана да напуска страната.
22.09.2019, 11:52 часа
6311 1
Коментари

Неземеделец

22.09.2019, 14:34 часа
А какво ще се случи с нарушителя земеделец-общински съветник!?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha