Регионалната библиотека в Монтана ще бъде домакин на кампанията "Осиновени и осиновители"

Регионалната библиотека в Монтана ще бъде домакин на кампанията "Осиновени и осиновители" На 27.09.2019 г. от 17.30 часа РБ „Гео Милев“ – гр. Монтана ще бъде домакин на Ден на отворените врати, организиран от Българска асоциация "Осиновени и осиновители". Кампанията се провежда за шеста поредна година.
Програмата на срещата в Монтана се състои от прожектирането на филма за осиновяването "Триъгълник от любов", представяне на книгата на Карин Първис "Надежда и подкрепа на осиновени и осиновители" и отворена дискусия по темата.
Тази година кампанията ще обърне внимание на случаите на прекратяване на осиновяването, извеждането на осиновени деца от семейството, настаняването им в социални услуги и причините, довели до това. Ще се обсъжда и необходимостта от промяна на Семейния кодекс в частта, касаеща достъпа до информация за биологичния произход на осиновените хора, подкрепата за тях и осиновяващите родители. 
На срещата в регионална библиотека „Гео Милев“ ще присъстват и представители на Комплекс за социални услуги за деца и семейства – гр. Монтана, които се присъединяват към инициативата на Българска асоциация "Осиновени и осиновители", за да може заедно да помогнат на родители и осиновени деца да не се чувстват различни, да знаят къде могат да намират помощ, подкрепа и консултация със специалисти.
 
24.09.2019, 15:00 часа
838 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha