Facebook започва да крие броя на харесванията, за да се пребори със завистта

Facebook започва да крие броя на харесванията, за да се пребори със завистта Ако техният пост има повече харесвания от вашия, вие им завиждате. Ако вашият не получи достатъчно харесвания, се чувствате изложени. Когато гоните подобна бройка, вие започвате да “изкривявате“ реалността, тъй като търсите основно моменти, които ще ви донесат така бленуваните like-ове, или я цензурирате от страх, че няма да изглеждате толкова популярни без тях.
Ето защо Facebook започва да крие харесванията на постовете. Това ще се случи първо в Австралия. При това още от днес. Авторът на публикацията ще продължи да вижда броя им, но той ще е скрит за всички останали. Ако компанията остане доволна от начина, по който хората приемат промяната в страната, тя ще стане факт и в останалите части на света. 
Целта на Facebook е да направи така, че хората да се чувстват по-спокойни и по-свободни да се изразяват. Да им позволи да се съсредоточат върху качеството на публикацията, която споделят (и как тя ги свързва с онези, за които им е грижа), а не върху броя на харесванията.
27.09.2019, 11:06 часа
588 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha