Има надежда! Банда от Враца отвя конкуренцията и спечели рок конкурса на Милена Славова /снимки+видео/

Има надежда! Банда от Враца отвя конкуренцията и спечели рок конкурса на Милена Славова /снимки+видео/ Врачани са големите победители в 9-ото издание на конкурса „Силата на рока“, който се организира от Милена Славова, научи BulNews.bg. Групата „Røadwire“ /позната доскоро като „High voltage“/ успя да пребори конкуренцията и бе класирана на първо място. 
Конкурсът е за авторска рок песен и се организира ежегодно от първата дама на българската тежка музика. Тазгодишното издание се проведе в рамките на два дни – 28 и 29 септември в столицата. Първата вечер премина с квалификации в бар „RockIt“. Да продължат напред се бориха 14 банди, предимно от София и Пловдив. За финала, който се проведе в неделя в „Маймунарника“, се класираха 7 от тях. 
Врачаните от „Røadwire“ бяха единствените представители на Северозападна България в конкурса. Те обаче затвърдиха Враца като град с дълбоки рок традиции и буквално отвяха конкуренцията. Тяхното изпълнение на авторското парче „Back on track“ успя да впечатли журито и им донесе първата награда - запис на сингъл в студио „Mastilo Records“. Зад тях останаха „Sakar“ от София и „Red Trigger“ от Пловдив, а наградата на публиката отиде при „Born for Vengeance“ от Русе.
Групата съществува от началото на 2017 година, но под друго име и с друг състав. В момента в бандата са Юли Хальов (барабани), Илиян Цветков (бас китара и бек вокали), Мартин Събков (ритъм китара и вокали) и Радостин Михайлов (соло китара и бек вокали). Музикантите вече могат да се похвалят с доста участия зад гърба си, но това е първото им голямо признание от подобен конкурс. 
„Предишното име на групата беше „High Voltage“, но тъй като хората много често ни асоциираха с AC/DC и си мислеха, че сме кавър банда, решихме да сменим името на „Røadwire“. Името няма конкретно значение, но може да се тълкува по следния начин - Road, показва нашия път към участията и пътя към успеха, а Wire, показва нашата бързина, китарите, силата, жицата ако щете и характера на групата“, коментираха членовете от групата за BulNews.bg.
Рок надеждите на Враца обещаха да продължат да работят усилено, тъй като им предстоят още повече участия занапред. В професионалните им планове влиза записването на албум от около 6 песни. Следващият месец бандата пуска тениски с оригинален дизайн с логото и символа на групата. 
Вижте отвяващото изпълнение на „Røadwire“ от конкурса:

01.10.2019, 14:20 часа
6126 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha