Осъдиха пенсионерка от Козлодуй, изтеглила кредити за над 16 бона от името на други хора

Осъдиха пенсионерка от Козлодуй, изтеглила кредити за над 16 бона от името на други хора Осъдиха алчна пенсионерка от Козлодуй, изтеглила кредити за над 16 бона на имената на други хора, научи агенция BulNews. 
Обвиняемата Н.Б.Д. е пенсионер. През април миналата година била назначена на длъжност „координатор дейност“ в търговско дружество. В това си качество имала право да изтегля ежедневно от банка сумите по одобрените кредити и да заплаща същите на кредитополучателите, да получава и отчита вноските за погасяване на кредити. Извършаваната от нея работа била свързана с пазене и управление на чужди парични средства – собственост на фирмата.
Във връзка с предходните си местоработи, Н.Д. била оператор на лични данни на различни граждани, а освен това, под претекст, че ще фигурират като лица за контакт, изисквала от тях документи и правела техни копия.
В периода от 20.10.2017 г. до 04.05.2018 г., използвайки тази информация, без тяхното знание и съгласие служителката изтеглила различни суми във вид на потребителски кредити. Тя сключвала договори за потребителски заем от името на фирмата, в която работела, с граждани от различни населени места в страната. Размерите им варирали от 500 лева до 5000 лева. Жената сама попълвала необходимите документи както за отпускане на кредитите, така и тези за тяхното получаване. Впоследствие фигурираните в тях парични суми били присвоени от нея, като общият им размер възлиза на 16 200 лева. 
От действията й са пострадали девет лица.
Разпитани в хода на досъдебното производство, всички те са заявили, че никога не са посещавали офиса на дружеството, в което работила обвиняемата, нито попълвали документи за отпускане на потребителски кредити и не са получавали такива. Едва когато въпросните лица били известени от частни съдебни изпълнители с покана за доброволно изпълнение, те разбирали че са длъжници.
Днес състав на Районния съд в Козлодуй призна за виновна Н.Б.Д. Магистратите постановили присъда от шест месеца „лишаване от свобода“ с изпитателен срок от три години за хитрата пенсионерка. В съдебната зала подсъдимата изцяло е признала вината си и делото е преминало при условията на съкратеното съдебно следствие.
Присъдата, произнесена от Районния съд в Козлодуй, подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд - Враца.
 
02.10.2019, 15:23 часа
4652 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha