Водещи компании бият тревога заради новата криптовалута на “Фейсбук”

Водещи компании бият тревога заради новата криптовалута на “Фейсбук” Технологичният гигант “Фейсбук” може да остане без ключови партньори за предстоящото пускане на криптовалутата си “Либра”. По план тя трябваше да се появи догодина, но това изглежда все по-малко вероятно.
Компаниите “Мастъркард”, “Виза”, “ПейПал” и “Страйп” преосмислят участието си в проекта на компанията заради регулаторните проблеми около валутата по цял свят.
След официалното представяне на “Либра” по-рано тази година, както и колективът от корпорации, които си партнират с “Фейсбук”, политици от Съединените щати и Европа изразиха своите съмнения относно мотивите на технологичния гигант. Според френския финансов министър Бруно Ле Мер “Либра” е опасност за паричната независимост”. Британски политици се изказаха, че “Фейсбук” се опитва да се превърне в нова държава”.
Информацията за съмненията на големите корпорации идва от “Блумбърг” и “Уол Стрийт Джърнъл”, но от “Фейсбук” твърдят, че нямат никакви проблеми с новата валута.
“Работим бавно и уверено, за да адресираме всички правни притеснения около “Либра”, заяви Дейвид Маркъс от “Фейсбук”.
В изтеклите записи от среща на Марк Зукърбърг с негови служители, собственикът на “Фейсбук” коментира и проблемите на “Либра”. Според него това, което се представя от медиите “изглежда много по-зле отколкото е в действителност”. По думите на Зукърбърг истинският напредък се прави далеч от масовата публика.
03.10.2019, 11:40 часа
462 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha